Blog

Térfigyelő kamerákkal a terrorizmus ellen

2016.04.12Szerző: Kaposi Gábor
Térfigyelő kamerákkal a terrorizmus ellen

Európa és világ szinten a terrorizmus megfékezése egyre nagyobb kihívás jelent. Franciaországban egy új technikai újítással a lehetséges támadások megelőzését remélik. A pályaudvarokon és azok környékén az új fejlesztésű térfigyelő kamerákkal a gyanús mozgásokat, viselkedéseket és a gyanús csomagokat lehetséges kiszűrni.

A kamerákhoz csatlakoztatható szoftver segítségével a kamera már messziről felismeri a gyanús személyeket. A testhőmérséklet és beszéd hangszínének megemelkedését és a mozdulatok szakadozottságát vizsgálja a megfigyelő rendszer, amely ugyanis idegességről árulkodik. A térfigyelő rendszer tesztelése után akár 40 ezer kamerába telepíthetik az új szoftvert.

A Franciaországot, Belgiumot és Hollandiát összekötő Thalys expresszvonatok állomásain biztonsági kapukat szereltet fel a vasúttársaság, ugyanis ezen vonalon is terveztek merényletet, amelyet a rendőrök meghiúsítottak.
A terrorizmus elleni harc már az applikációk világába is megjelenhet, ugyan is hamarosan lesz egy olyan okostelefon applikáció, amely segítségével bárki azonnal értesítheti a hatóságokat

Kategóriák

Kérjen ajánlatot és spóroljon meg több millió forintot automata térfigyelő kamerarendszereinkkel!


Közbiztonsági térfigyelő kamerarendszer telepítésére vonatkozó igény esetén kérjük forduljon hozzánk bizalommal. INGYENES szaktanácsadással, helyszíni felméréssel és prezentációkkal állunk rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot