Blog

Egy tévhit a Wi-Fi kamerákkal kapcsolatosan

2016.03.08Szerző: Kaposi Gábor
Egy tévhit a Wi-Fi kamerákkal kapcsolatosan

Sokan keresnek minket azzal, hogy szeretnének például otthonra 4 db Wi-Fi rádiós kamerát, mondván így nem kell a kábelek miatt a házban furkálni és kábelcsatornázni.

Sajnos a kábelezésre a rádiós kamerák esetében is szükség van, mivel a kameráknak és a rádiós egységeknek is biztosítani kell a megtáplálásukhoz szükséges áramot. A képek átvitelére díjmentesen használható frekvenciák terjedésének gátat szabnak, sőt vissza is verik jeleket a fémszerkezetek a vasbeton födémek a víz és a falevelek is, amelyekben nagymennyiségű nedvesség található. Ráadásul a szél által a faleveleken keltett rezgés hatására még jobban szétverődnek a feléjük irányított rádiójelek.

A szabadon használható frekvenciák hátránya, hogy minden a Magyarországon kereskedelmi forgalomban megvásárolható eszköz ezt a frekvenciát használja. Ma, amikor egy home Wi-Fi router 5-10 ezer forinttért megvásárolható és például a szomszéd minél egyszerűbben szeretne internetezni a hálószobájából, vagy főzés közben a konyhájában, vesz egy Wi-Fi routert. Tehát Magyarországon a 2,4 és az 5 Ghz frekvenciák már tele vannak.

A fentiekből adódóan az egyszerűbb, olcsóbb Wi-Fi kamerás rendszereknél, előbb-utóbb bekövetkezik a kamera képek kiesése, ami sok bosszúságot okoz. Ezért mindenképpen javasoljuk, hogy érdemes átgondolni a kicsivel több kábelezéssel járók, de sokkal üzembiztosabb kábeles megfigyelő rendszer kialakításának lehetőségét.

Kategóriák

Kérjen ajánlatot és spóroljon meg több millió forintot automata térfigyelő kamerarendszereinkkel!


Közbiztonsági térfigyelő kamerarendszer telepítésére vonatkozó igény esetén kérjük forduljon hozzánk bizalommal. INGYENES szaktanácsadással, helyszíni felméréssel és prezentációkkal állunk rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot